Skip to content

Account Executive

Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands€2,800 - €4,000 per monthBusiness Development

Job description

Word onderdeel van onze missie om elk busje, dat toch al onderweg is, zoveel mogelijk te vullen! Want daar wordt iedereen blij van: de koerier, het milieu en jouw portemonnee. Win-win-win!

Vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam, speel jij als Account Executive bij Brenger een sleutelrol in het aantrekken van nieuwe klanten en het beheren van onze belangrijkste accounts. Zo draag je direct en heel zichtbaar bij aan het succes van Brenger! Ben jij enthousiast en commercieel ingesteld en kun je écht goed luisteren naar onze klanten? Solliciteer dan nu, om samen te werken aan onze mooie missie! 👇

Over Brenger 

Brenger is een clean-tech startup, opgericht in oktober 2016 door Wisse en Derk. Sindsdien is ons team gegroeid van twee naar meer dan 50 collega's. Brenger is gestart in Nederland, recent ook actief geworden in België en Duitsland, en staat nu op het punt om verder op te schalen. Er komen een aantal spannende jaren aan waarin we flink willen groeien en verder willen professionaliseren om deze groei aan te kunnen. Kortom: een hecht én ambitieus team met grote plannen voor de uitrol van Brenger in heel Europa!


Ons transportplatform maakt het vervoer van grote spullen (zoals fietsen, kasten of banken) makkelijk voor iedereen. Brenger verzorgt deze transporten door gebruik te maken van de lege ruimte in busjes die toch al rondrijden. Deze missie, “to fill every courier van on the road”, is een win-win-win: we maken het vervoer van grote spullen makkelijk en voordelig, onze koeriers verdienen meer geld, en we besparen met elkaar CO2 doordat er in totaal minder kilometers worden gereden. Sinds de oprichting hebben we meer dan 3.187 ton CO2 weten te besparen door het voorkomen van 14.885.871 onnodige kilometers.
Wat ga je doen?

In deze functie ligt de focus op resultaten. Je bent verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten via onze bestaande saleskanalen. Je volgt marktontwikkelingen op de voet en ontwikkelt strategieën om doelgroepen effectief te benaderen. Met een scherp oog voor leads benader je potentiële klanten via verschillende kanalen, waaronder LinkedIn, e-mail en telefoon of wellicht je eigen netwerk.

New business deals sluiten bij grotere prospects is jouw belangrijkste taak, daarnaast word je verantwoordelijk voor onze top 20 klanten. Aan jouw de eer om deze met minimaal 5% te laten groeien. Je werkt nauw samen met andere teams binnen Brenger om operationele uitdagingen pro-actief aan te pakken en te monitoren. Tot slot help je jouw meer junior collega's met tips en tricks. Zo breng jij samen met Dennis (Sales Manager bij Brenger) het commerciële niveau van het hele team een stap verder. 

Samengevat:
- Je gaat actief nieuwe klanten werven via onze bestaande sales kanalen.
- Je bent verantwoordelijk voor het behouden van belangrijke accounts (o.a. top 20) én je laat hun klant portfolio met minimaal 5% groeien.
- Je deelt jouw ervaring, tips en tricks met meer junior collega's. 

Het Business team:

Job requirements

Must-have:

 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in sales, hierin vinden wij vooral ervaring in new business interessant.
 • Je hebt een afgeronde HBO Bachelor.
 • Je beheerst de Nederlandse én Engelse taal goed, zowel spreken als schrijven.
 • Je hebt een sterk commercieel inzicht en weet kansen te herkennen en te grijpen.
 • Je kunt goed luisteren en analyseren: je luistert goed naar klanten en analyseert hun behoeften en feedback om effectieve verkoopstrategieën te ontwikkelen.
 • Je kunt goed onderhandelen: je bent vaardig in het voeren van onderhandelingen en het sluiten van succesvolle deals.

Nice to have:

 • Je neemt initiatief en toont pro-activiteit bij het vinden van nieuwe verkoopkansen en het onderhouden van klantrelaties.

 • Je bent klantgericht en begrijpt de behoeften van de klant en levert oplossingen die bij de klant passen.

 • Je begrijpt interne processen en dynamieken en kunt hierop inspelen om het klantproces succesvol te maken.


Wij bieden:


 • Een marktconform salaris wat past bij jouw ervaring (indicatie: €2700 - €3800 per maand, exclusief vakantiegeld en bonus)
 • Een competitieve bonusregeling.

 • 25 vakantiedagen per jaar, én je bent vrij op je verjaardag.

 • Een contract voor één jaar voor 32 tot 40 uur in de week.

 • Een kantoor in hartje Amsterdam naast het Vondelpark.

 • Dagelijkse vegetarische lunch, snacks en fruit. Eén keer per maand genieten we van een zelfgemaakte lunch door collega's.

 • Een jong en hecht team met gezellige (team) events.

 • Werkervaring in een dynamische start-up met veel ontwikkelingskansen.


Enthousiast geworden?

Klik op "apply", stuur ons je CV (of Linkedin profiel) en beantwoord een paar vragen. Als we een match zien, nemen we contact met je op om een interview te plannen en het team persoonlijk te ontmoeten. Heb je nog een vraag? Stuur een mailtje naar liza@brenger.nl.

Recruitment proces

Stap 1: intro-call met Liza (People & Culture).
Stap 2: interview 1 met Dennis (Sales Manager) en Liza (People & Culture).

Stap 3: interview 2, inclusief case en rollenspel met Dennis (Sales Manager) en Derk (Oprichter). Na de case drink je informeel een kop koffie met Tinka en Douwe. Zo krijg je een goed beeld van hoe het team eruit ziet.

Stap 4: wanneer we beiden tevreden zijn over de gesprekken dan hopen we dat je zo snel mogelijk ons team komt versterken.


We kijken er naar uit je te ontmoeten! 🚀


or