Skip to content

People & Recruitment Intern

Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands€500 - €500 per monthInternships

Job description

Wij zijn Brenger; een clean-tech scale-up in Amsterdam dat een duurzaam transportplatform bouwt wat de inefficiënte manier van het vervoeren van grote spullen oplost door elk busje op de weg met lege ruimte zoveel mogelijk te vullen. We staan op het punt onze diensten in heel Europa aan te bieden en zijn op zoek naar stagiaire die graag een positieve impact maakt! Doe je mee?

Onze missie is om elke bestelbus op de weg te vullen zodat transport goedkoper wordt, de koerier meer verdient op zijn route en CO2-uitstoot daalt. Met ons jonge en ambitieuze team (momenteel 50 man/vrouw (30 FTE) met een gemiddelde leeftijd van ±30 jaar) willen we dit doel bereiken. 

 

Wat je gaat doen

Jij werkt samen met Liza (People & Culture Manager) aan alle People-zaken binnen Brenger. Hierbij kun je denken aan het uitvoeren van administratieve taken die komen kijken bij het aannemen van een nieuwe collega (opstellen contract, onboarding, vakantiedagen, het sturen van welkomsmails). Daarnaast houd je je ook bezig met Recruitment, taken die hierbij komen kijken zijn: het screenen van kandidaten, uitnodigen voor gesprek én als je het leuk vindt ook zelf sollicitatiegesprekken voeren. 

Daarnaast help je ook met het organiseren van Brenger Team Events, hierbij kun je denken aan: onze wekelijkse pitch & pils / maandelijkse borrel op een externe locatie (in een kroegje) en aan het organiseren van ons jaarlijkse Brenger verjaardagsfeest en het kerstdiner. Tot slot, help je ook met het opstellen / bedenken van ons People beleid en procedures.

Samengevat:

 • Het meest belangrijke: jij bent er samen met de People & Talent Acquisition Manager voor de werknemers van Brenger en helpt hen met alle People gerelateerde vragen.

 • Je helpt met het vinden van nieuwe collega's: van het uploaden, zoeken naar kandidaten, het uiteindelijke contract tot onboarding.

 • Je helpt bij het versterken van de Brenger-cultuur in allerlei vormen (bv team events).

 • Je helpt met de administratie: contracten, vakantiedagen, etc. 

Job requirements

Jij...

 • Bent bezig met een HBO of WO opleiding. (pré: Human Resource Management) 
 • Zoekt een stage vanaf september 2023 (eerder of later in overleg).
 • Hebt een ondernemend karakter.
 • Vind het leuk om feestjes te organiseren.
 • Werkt secuur en bent enthousiast.


Wat kun je van ons verwachten:

 • Veel vrijheid, flexibiliteit en gezelligheid.

 • Een stageperiode van 4-6 maanden met een stagevergoeding van €550,- per maand (op basis van 40 uur).

 • Ervaring opdoen binnen een ambitieuze startup in een jong en internationaal team.

 • Stage lopen in hartje Amsterdam (naast het Vondelpark).
 • Genieten van een gezamenlijke lunch en wekelijkse vrijdagmiddagborrels.
 • Indien nodig stellen we (in overleg) een stageopdracht op die goed aansluit bij jouw opleiding.


Ga jij de uitdaging aan om Brenger te laten groeien en impact te maken?

Laat ons door het beantwoorden van drie korte vragen weten waarom jij stage bij ons wilt komen lopen! Heb je nog vragen over de stage? Neem dan vooral contact op met onze huidige stagiaire Julie via Linkedin, of stuur een mail naar julie@brenger.nl.


We kijken uit naar je sollicitatie!

Over Brenger
Brenger werd in oktober 2016 opgericht door de twee oprichters Wisse Koedam en Derk van der Have. Sinds de zomer van 2017 is het team gegroeid van 2 naar ruim 50 collega's. Ons platform koppelt het transport verzoek van een klant aan onbenutte ruimte in een bus van een professionele koerier die toch al die kant op gaat. Zo veranderen we samen de inefficiënte manier van grote spullen vervoeren. Verlagen we ook nog eens de totale CO2-uitstoot van Nederland en verdient een koerier extra geld op een rit die hij toch al ging maken. Win-win-win!


Wil je zien wat wij doen? Kijk dan hier.

or